Hodgson tevreden over 5-0: "Iedereen werkte hard"

10 oktober 2014, 08:51

Zoals verwacht had Engeland donderdag op Wembley geen enkele moeite met San Marino. De voetbaldwerg werd, na een 2-0 ruststand, met 5-0 verslagen. Een prima resultaat, vindt coach Roy Hodgson.

"We hebben hard gewerkt om dit taaie team te verslaan", zegt Hodgson over de zege van zijn ploeg. Dat het twintig minuten voor tijd 'pas' 3-0 stond, vond Hodgson niet erg. Daarna scoorde Andros Townsend nog voor Engeland en schoot Alex Della Valle in eigen doel. De eerste goals waren gemaakt door Phil Jagielka, Wayne Rooney en Danny Welbeck. "Hoe langer de wedstrijd zou duren, hoe moeilijker het voor hen zou worden om ons bij te benen. We wisten dat we steeds meer kansen zouden krijgen en dat was precies wat er gebeurde."

"Na rust voerden we het tempo wat op, al voetbalt het natuurlijk ook makkelijker als je 2-0 of 3-0 voor staat", vervolgt Hodgson, die zijn ploeg in de eerste 45 minuten slechts twaalf keer op doel zag schieten. Na de pauze waagde Engeland 22 doelpogingen. "Wat ik daarnaast tevreden over ben, is de bereidheid van de spelers om de bal te veroveren. Als we die lijn doortrekken, is het een mooie stap in de juiste richting", aldus de coach.

Engeland was de kwalificatiecyclus naar het EK vorige maand gestart met een zege op Zwitserland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen