Ierland niet gerust op goede afloop tegen Gibraltar

10 oktober 2014, 14:01

Ierland speelt zaterdag een wedstrijd die het niet mag verliezen. Het neemt het voor eigen publiek op tegen Gibraltar, dat pas sinds kort deel uitmaakt van de UEFA. Het land beschikt nauwelijks over voetballers van enig niveau en verloor zijn eerste EK-kwalificatiewedstrijd vorige maand met 7-0 van Polen.

Ondanks de povere tegenstand, houdt de Ierse bondscoach Martin O'Neill zijn hart van. Hij denkt niet dat zijn ploeg zomaar even wint, benadrukt hij. "De algemene verwachting is dat we moeten winnen. Maar er zijn in het recente verleden al te veel wedstrijden geweest die Ierland moest winnen, maar niet won."

Kleine voetballanden liggen Ierland niet, vindt O'Neill. "We hebben het altijd lastig, omdat we niet een ploeg zijn die heel makkelijk scoort. Maar we zijn geconcentreerd en gaan proberen om de wedstrijd te winnen."

Na de wedstrijd tegen Gibraltar reist Ierland naar Duitsland, waar enkele dagen later een wedstrijd tegen de wereldkampioen op het programma staat. "We willen naar Duitsland gaan met zes punten", aldus O'Neill, die met zijn land vorige maand al won van Georgië. Door twee goals van Aiden McGeady werd het toen 1-2.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen