Bizarre WK-taferelen Ghana vereeuwigd in film

10 oktober 2014, 17:17

Het was een bizarre gewaarwording tijdens het WK: de Ghanese regering stuurde een vliegtuig met meer dan drie miljoen dollar aan boord naar Brazilië, zodat de door een betalingsachterstand ontevreden internationals van Ghana niet in staking zouden gaan. Een paar maanden later wordt bekend dat er een film gemaakt wordt van de vreemde gang van zaken. De productie bevindt zich nog in de beginfase.

De spelers van The Black Stars dreigden te gaan staken als ze geen geld zouden zien en dus werd er een 'cashvlucht' gestuurd. De Amerikaanse schrijver Darryl Wharton-Rigby had bovengemiddelde interesse voor het vreemde verhaal. Hij is samen met de voormalige staf van de tv-serie 'Homicide: Life on the Street' door Bugeater Films aangenomen om een script te schrijven over de constellatie tijdens het WK.

"Voetbal en spelers die geld nodig hebben vormen de achtergrond van het verhaal, maar het gaat in principe over de reis van een man die de opdracht en het vertrouwen krijgt om geld te bezorgen en over hetgeen er gebeurt als dit niet op tijd gebeurt. Het is een fascinerend verhaal en ik denk dat het publiek er wel op af zal komen. Ik zie de filmposter al voor me: veel voetballen, een stadion en een man die op de vlucht is."

Patrick Kluivert liet deze week weten dat hij niet bij de nationale ploeg van Ghana aan de slag wil gaan als bondscoach. Trainer Kwesi Appiah is er na het bewogen WK vertrokken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen