Wilmots na klinkende 6-0 zege: "We gaan nu niet feesten"

11 oktober 2014, 09:26

België kende vrijdag een gemakkelijke avond in de kwalificatie voor het EK van 2016 in Frankrijk. De equipe van Marc Wilmots veegde op eigen grond de vloer aan met Andorra, dat geen moment uitzicht had op een resultaat: 6-0. Wilmots is tevreden, maar niet in de wolken. "We gaan nu niet feesten."

De bondscoach is te spreken over de speelwijze van zijn team. "Ik had aan mijn spelers gevraagd om niet te lopen met de bal. We moesten het leer laten rondgaan", zegt hij tegen Het Nieuwsblad. "Als we individuele acties zouden opzetten, dan riskeerden we trappen te incasseren. Nu moeten we denken aan voorbereiden voor de match van maandag tegen Bosnië-Herzegovina."

België won met 6-0 en dat terwijl sterspeler Eden Hazard nog ontbrak met een teenblessure. "Ik kan nog niet zeggen of Eden maandag fit zal zijn voor Bosnië. Woensdag trainde hij maar aan zestig procent. Zijn teen ziet volledig blauw, en zijn nagel is ook een beetje weg. Bovendien is er ook een wond. Voor vandaag wilden we geen risico nemen. We zullen zien of hij zaterdag of zondag zal meetrainen. Hij is in ieder geval enorm gemotiveerd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen