Loovens blij met ploeggenoot Drenthe: "Enorm behendig"

11 oktober 2014, 11:48

Glenn Loovens kreeg bij Sheffield Wednesday begin september gezelschap van landgenoot Royston Drenthe, die op dat moment zonder club zat na zijn vertrek bij Reading. Loovens is zeer te spreken over het voormalig toptalent, die nog geen basisplaats heeft weten af te dwingen bij de Championship-club.

"Vanaf de dag dat hij zich hier meldde, is Royston goed bezig", zegt Loovens in gesprek met VI over Drenthe, die vier keer als invaller binnen de lijnen kwam. "Alleen is zijn pech dat Sheffield goed presteert en de manager geen reden heeft de boel om te gooien. Maar Royston oogt fit en gedreven, hij moet goed blijven trainen en zijn kansen afwachten. Als invaller speelde hij tot nu toe als flankspeler, links én rechts; en ook stond hij achter de spits."

Drenthe speelde enkele jaren geleden nog voor Real Madrid, maar is afgegleden in de voetbalwereld. Toch ziet Loovens de klasse bij zijn teamgenoot. "Nog steeds is Roy enorm behendig aan de bal. Tijdens de kleine partijtjes op de training zet hij met één slimme beweging zo twee tegenstanders op het verkeerde been. Van zijn spel straalt veel plezier af; Royston, een goede gozer, kan echt voetballen."

"Iedereen bij Sheffield kan goed met hem overweg. Alleen zijn muziekkeuze valt niet bij iedereen in de smaak. In de kleedkamer wordt zíjn muziek op een gegeven moment afgezet", besluit Loovens met een knipoog.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen