Groep I: Advocaat morst in Armenië, Albanië verrast weer

11 oktober 2014, 20:11   Bijgewerkt: 11 oktober 2014, 23:49

Dick Advocaat debuteerde vorige maand met een verdienstelijk gelijkspel tegen Frankrijk in een oefenwedstrijd als bondscoach van Servië, maar zijn eerste EK-kwalificatiewedstrijd met het Balkanland eindigde zaterdag in een teleurstelling. Op bezoek bij Armenië kwamen de Serviërs niet verder dan een gelijkspel. Het werd 1-1 in Yerevan.

Omdat groep I uit een oneven aantal deelnemers bestaat, had het Servië van Advocaat in september geen EK-kwalificatieverplichtingen. Armenië moest wel al aan de bak en bood Denemarken in Kopenhagen heel aardig partij, ook al werd er met 2-1 verloren. Tegen de Serviërs deden de Armenen het opnieuw prima.

In de 73ste minuut kwamen ze zelfs op voorsprong. Een corner vanaf de rechterkant werd door de Servische doelman Vladimir Stojkovic (ex-Vitesse) weg gestompt, maar daarmee was het gevaar nog niet geweken. Taron Voskanyan slingerde de bal vanaf de linkerflank opnieuw voor het doel en in geheel vrijstaande positie kopte Robert Arzumanyan raak.

Marcos Pizzelli kreeg in de 83ste minuut een uitgelezen mogelijkheid om de Armeense marge te verdubbelen. Een strafschop was echter niet aan hem besteed. Oog in oog met Stojkovic kwam de keeper als winnaar uit de strijd en dat was in de rebound eveneens het geval. En dus mochten Advocaat en de zijnen blijven hopen op een punt en deze kwam er ook, doordat Zoran Tosic de bal in de negentigste minuut in het doel schoot vanaf de rand van het strafschopgebied. Bij Servië had Nemanja Gudelj van AZ een basisplaats.

Later op de avond zorgde Albanië in dezelfde poule voor een nieuwe verrassing. De equipe van de Italiaanse bondscoach Giovanni De Biasi, vorige maand al sensationeel met 0-1 te sterk voor Portugal, hield Denemarken in Tirana op 1-1. Ermir Lenjani bracht de Albanezen in de 38ste minuut aan de leiding. Zijn lage afstandsschot werd door Simon Kjaer van richting veranderd (1-0). Pas in de 81ste minuut kwamen de Denen langszij. Lasse Vibe nam het doelpunt voor zijn rekening. Andreas Bjelland (FC Twente) en Nicolai Boilesen (Ajax) stonden in de basis bij Denemarken.

Met vier punten uit twee wedstrijden gaan Denemarken en Albanië aan kop in groep I. Servië en Armenië hebben één punt, Portugal is nog puntloos. Wel hebben de Serviërs en Portugezen nog een duel tegoed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen