Groep F: Noord-Ieren leider, Griekenland speelt gelijk

11 oktober 2014, 20:50   Bijgewerkt: 11 oktober 2014, 23:46

Noord-Ierland heeft na twee speeldagen de touwtjes in handen in groep F van de kwalificatiecyclus voor Euro 2016. De Noord-Ieren zijn nog zonder puntenverlies. Na de knappe 1-2 zege van vorige maand bij Hongarije werd zaterdag op Windsor Park in Belfast met 2-0 gewonnen van de Faeroër Eilanden.

De eindstand was al binnen twintig minuten bereikt. Gareth McAuley opende in de zesde minuut de score, Kyle Lafferty verzorgde een klein kwartier later de 2-0. Faeroër had in de 36ste minuut dé kans om terug in de wedstrijd te komen. Fródi Benjaminsen mocht aanleggen voor een strafschop, maar de geroutineerde middenvelder faalde vanaf elf meter. De Noord-Ierse keeper Roy Carroll bracht redding.

Finland en Griekenland hielden elkaar in Helsinki op 1-1. Nikolaos Karelis bracht de Grieken in de 24ste minuut met een fraai schot vanaf de rand van het strafschopgebied aan de leiding. Jarkko Hurme herstelde in de 55ste minuut het evenwicht na voorbereidend werk van Kasper Hämäläinen.

Noord-Ierland heeft na twee duels de volle zes punten. Roemenië en Finland volgen met vier punten op de tweede plaats. Hongarije en Griekenland hebben allebei één punt, Faeroër is nog puntloos.