Blind vindt linksachter prima en gaat Sigthórsson sms'en

12 oktober 2014, 09:43

Bij Manchester United is Daley Blind altijd op het middenveld geposteerd, maar bij het Nederlands elftal werd hij vrijdagavond tegen Kazachstan weer als linksachter opgesteld. De voormalig Ajacied kon in de EK-kwalificatiewedstrijd niet echt imponeren, maar hoeft niet van positie te veranderen.

"Ik ga nu echt niet met mijn vuist op tafel slaan dat ik ook bij Oranje op het middenveld moet voetballen. Ik kan op beide posities uit de voeten en speel waar het team mij nodig heeft", laat Blind optekenen in het Algemeen Dagblad. Komende maandag zal hij in Reykjavik tegen IJsland waarschijnlijk weer op de positie van linksachter beginnen.

In IJsland treft hij een oud-teamgenoot, in de persoon van Kolbeinn Sigthórsson. Met de IJslandse spits speelde hij jarenlang samen bij Ajax. Blind gaat zijn voormalig medespeler een sms-bericht sturen. "Ik ga eerst vragen hoe het met hem gaat, en dan zullen er wel wat geintjes volgen. Hij heeft vorig seizoen belangrijke doelpunten voor ons gemaakt", herinnert Blind zich.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen