Hiddink over spitsenconflict: "Zullen het even benoemen"

12 oktober 2014, 17:14

Het Nederlands elftal zette Kazachstan vrijdag tamelijk moeizaam met 3-1 opzij in de Asmterdam ArenA. Toch ging het na afloop niet het meest over het systeem van Oranje, het spel van de internationals of de terugkeer van Ibrahim Afellay. Het conflict tussen Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar was het gespreksonderwerp van de dag. Bondscoach Guus Hiddink komt er nog even op terug in de groep, maar wil er niet te zwaar aan tillen.

Bij een 0-1 achterstand kwam Huntelaar als pinchhitter in het veld. De stormram van Oranje stond koud in het veld vrij voor het doel, toen Van Persie voor eigen succes ging en voorlangs schoot. Huntelaar reageerde woedend, met een gebaar dat Van Persie oog voor zijn medespelers moet hebben, en kreeg een reactie uit emotie terug. De aanvoerder van Oranje maakte met zijn vingers duidelijk dat zijn collega zich stil moest houden. "We zullen het even benoemen, maar dat wordt geen urenlange sessie", zei Hiddink tegen De Telegraaf over het incident en de afhandeling ervan.

De bondscoach bagatelliseerde het voorval verder. "Zoiets hoort bij het voetbal en ik vind het niet zo erg. We moeten niet als in een couveuse met elkaar omgaan. Je daagt elkaar uit en daarna is het klaar. En mocht er irritatie blijven bestaan, wat niet zo is, dan doe je er iets aan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen