Groep E: Engeland dankt Rooney voor zege op Estland

12 oktober 2014, 20:15   Bijgewerkt: 12 oktober 2014, 23:41

Engeland heeft zondag - met de nodige moeite - een overwinning geboekt op Estland in de EK-kwalificatiereeks. Uit een vrije trap maakte Wayne Rooney het enige doelpunt van de wedstrijd. Estland stond toen al met een man minder op het veld nadat aanvoerder Ragnar Klavan zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden.

Hoewel Engeland het betere van het spel had in Tallinn, stichtten The Three Lions nauwelijks gevaar voor het Estse doel. Pas één minuut voor het rustsignaal moest de Estse doelman Pareiko ingrijpen op een schot van Jordan Henderson. De 0-0 ruststand was logisch.

Ook toen Estland al vroeg in de tweede helft met tien man verder moest veranderde er weinig aan het spelbeeld. Maar een kwartier voor tijd was daar Wayne Rooney. De bonkige Manchester United-spits krulde een vrije trap fraai binnen en bezegelde zo het lot van Estland. De aanvoerder maakte in zijn 99ste interland zijn 43ste treffer als international van Engeland. Alleen Jimmy Greaves (44), Gary Lineker (48) en Sir Bobby Charlton (49) scoorden vaker.

Engeland maakte de tijd daarna makkelijk vol en heeft na drie wedstrijden de volle buit te pakken. Na de 2-0 zege vorige maand op bezoek bij Zwitserland won de ploeg van bondscoach Roy Hodgson afgelopen donderdag in eigen huis eenvoudig van San Marino (5-0).