Groep H: Pellè matchwinner, Kroatië maakt er zes

13 oktober 2014, 23:27

Graziano Pellè heeft een mooi debuut achter de rug in de nationale ploeg van Italië. In zijn eerste wedstrijd voor de Squadra Azzuri, tegen Malta, tekende de voormalig spits van Feyenoord voor het winnende doelpunt. Hij tikte in de eerste helft van dichtbij een corner binnen.

Vlak voordat hij scoorde, had Pellè met een kopstoot al het houtwerk geraakt. Door de krappe zege behoudt Italië de maximale score in kwalificatiegroep H, de wereldkampioen van 2006 pakte negen punten uit de eerste drie duels. Toch is het de leiding in de poule kwijt, Kroatië kwam op doelsaldo langszij. Dit kwam omdat de Kroaten aan het doelsaldo werkten in de thuiswedstrijd tegen Azerbeidzjan. Bij rust was het al 4-0, de eindstand was 6-0.

Achter Italië en Kroatië lijken Bulgarije en Noorwegen te moeten strijden om de derde plaats in de poule, die ook nog tot EK-deelname kan leiden. Beide landen troffen elkaar maandag in Oslo en de drie punten gingen naar Noorwegen: 2-1. Bij de Noren maakte Martin Odegaard zijn debuut, hij is met zijn vijftien jaar de jongste speler aller tijden in een EK-kwalificatiewedstrijd.