Wilmots blij met remise: "Ben tevreden met vier punten"

14 oktober 2014, 00:00   Bijgewerkt: 13 oktober 2014, 23:51

België liet maandag punten liggen in de EK-kwalificatie, maar het 1-1 gelijkspel op bezoek bij Bosnië-Herzegovina stemde bondscoach Marc Wilmots allesbehalve verdrietig. Hij kan goed leven met het resultaat.

"We begonnen goed aan de wedstrijd, met veel beweging vooraan. Maar we stuitten op een sterke doelman Begovic vanavond, al ging hij bij onze goal wel in de fout", luidt de analyse van de bondscoach bij Sporza. "We hadden ook wat pech dat hun eerste kans meteen prijs was. Dan zie je dat Dzeko een topspits is. Wij kregen misschien wel tien kansen, Bosnië maar vier. De 1-2 zat er ook in, maar we namen vaak de verkeerde beslissingen. We bleven wel rustig toen we achterkwamen, ondanks dat het nog een jonge groep is."

België opende de kwalificatiereeks vrijdag met een zege op Andorra. "Ik ben tevreden met vier punten. Als we nu onze volgende wedstrijd thuis tegen Wales winnen, kunnen we spreken van een perfecte start."

Wales voert groep B aan met zeven punten uit drie wedstrijden, Israël heeft de maximale score van zes punten uit twee duels. België staat derde, WK-ganger Bosnië-Herzegovina blijft steken op de vijfde plaats.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen