Wales koploper na nipte zege: "Iedereen vecht voor elkaar"

14 oktober 2014, 09:18

Wales mag na drie kwalificatiewedstrijden volop hopen op deelname aan het Europees kampioenschap van 2016 in Frankrijk. De ploeg van vedette Gareth Bale won maandag thuis met 2-1 van Cyprus. En omdat het eerder al won van Andorra en gelijkspeelde tegen Bosnië-Herzegovina, staat de teller na drie duels op zeven punten. Daarmee voert het land Groep B aan, voor Israël en België. Die twee landen speelden wel één duel minder.

Tegen Cyprus kwam Wales rap met 2-0 voor. Na een tegendoelpunt en een rode kaart voor Andy King in de 47ste minuut had de thuisploeg het lastig, maar het wist de drie punten veilig te stellen. Dit tot grote vreugde van Bale, de ster van de ploeg. "We begonnen weer fantastisch aan de wedstrijd. Hoewel we daarna in de fout gingen en onder druk kwamen, zag je hoe graag iedereen wilde willen. De sfeer in de selectie is geweldig, iedereen vecht voor elkaar. De teamgeest is ongelooflijk", zegt de aanvaller van Real Madrid op UEFA.com.

"Soms heb je een beetje geluk nodig", zegt Bale over de overwinning op Cyprus. "Het liep vandaag niet zoals we wilden, maar na de rode kaart hebben we voor iedere meter geknokt. De wil om te winnen was enorm."

Dat laatste vindt ook bondscoach Chris Coleman. "De spelers waren geweldig. We hebben slechts één van de laatste acht duels verloren en zijn thuis al een jaar ongeslagen. In het verleden hebben mensen wel eens twijfels gehad over de betrokkenheid van de internationals, maar die twijfels zullen nu definitief weg zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen