Groep D: Duitsland stelt weer teleur; Polen gelijk

14 oktober 2014, 22:51   Bijgewerkt: 15 oktober 2014, 10:46

Duitsland kon dinsdag opnieuw niet overtuigen. Vier dagen na het verlies tegen Polen, geraakte Die Mannschaft niet voorbij Ierland: 1-1. Ook de verrassende koploper in Groep D, Polen, wist in eigen huis niet te winnen. Tegen Schotland bleef het steken op 2-2.

Zonder een resem geblesseerde basisspelers moest de ploeg van bondscoach Joachim Löw de Poolse kater zien weg te spoelen. Erik Durm, een van de nieuwkomers, bezorgde Duitsland bijna een droomstart. Zijn knal vanaf een meter of dertig spatte uiteen op de lat. Duitsland hield Ierland vrij makkelijk onder de knie, maar kwam in de eerste nauwelijks tot echte kansen. Rechtsachter Rudiger was er nog het dichtst bij, maar zijn kopbal belandde niet binnen de palen.

Na de pauze probeerde de wereldkampioen wat sneller te spelen. Kroos en Müller zaaiden wel wat paniek, maar de Ierse dijk weigerde te breken. Een individuele flits was nodig en Kroos nam zijn verantwoordelijkheid. Zijn afstandsknal verdween via de paal in het zijnet: 1-0 na 70 minuten. Duitsland leek zegezeker, maar in de allerlaatste seconden liep het tegen een erg zuur tegendoelpunt aan. In zijn 100e interland devieerde John O'Shea het leer in doel. 1-1 en dus weer een zeer stevige tik voor de wereldkampioen.

Bij Polen-Schotland deed Ajacied Arek Milik weer van zich spreken. De Poolse spits tekende voor het slotakkoord bij de wedstrijd die eindigde in een 2-2 gelijkspel. Krzysztof Maczynski had Polen nog vroeg op voorsprong gezet, maar zag de bezoekers via Shaun Maloney en Steven Naismith de leiding nemen, tot Milik alsnog voor een punt zorgde.

Georgië had geen enkele moeite met Gibraltar en won met 3-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen