Gudelj: "Een grote chaos, het leek wel of in een film zat"

15 oktober 2014, 21:37

Nemanja Gudelj maakte dinsdagavond bizarre taferelen mee, tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Servië en Albanië. In de 41ste minuut belandde er een drone met een Albanese vlag op het veld, waarna er een grote onrust in het stadion in Belgrado uitbrak. Het politiek beladen duel liep volledig uit de hand en moest worden gestaakt.

"Ik kon 's middags al merken dat het een bijzondere wedstrijd was", zegt Gudelj tegen de NOS over de confrontatie tussen Servië en Albanië. "Onze aanvoerder had vooraf nog gezegd dat we ons niet gek moesten laten maken en dat we ons moesten concentreren op de wedstrijd. Toen het duel begon was de sfeer nog fantastisch", vervolgt de AZ'er. "Het hele stadion zong mee met het volkslied."

Gudelj zag dat de situatie volledig uit de klauwen liep. "Servië en Albanië liggen elkaar niet. Toen de drone landde ging alles zo snel. Ik zag in eerste instantie alleen iets vliegen. Na een tijdje zag ik die vlag. Toch wel een pikante actie. Ik heb zelf die vlag gepakt en opgerold. Ik wilde hem aan de scheidsrechter geven, maar werd vervolgens belaagd. Een supporter pakte 'm van me af. Ik heb geen klappen gehad. Het leek wel of ik in een film zat. Het was in elk geval een grote chaos ineens. Of zo'n actie iets met me doet? Buiten de wedstrijd raakt zoiets je wel, tijdens de wedstrijd niet. Dit heeft niets te maken met voetbal, maar met politiek. Dit hoort niet op een voetbalveld thuis."

De Albanese internationals werden belaagd door supporters en zochten daarom snel de kleedkamer op. "Ik heb wel begrip voor de Albanezen. Ik snap wel dat ze binnen bleven", aldus Gudelj, die de situatie nu afwacht. "Wat de straf nu moet worden? Ik heb geen idee. Er wordt veel gespeculeerd. In de kranten.Ook op het nieuws. Geen idee. Hoop dat het goed uitpakt voor ons. We moeten maar afwachten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen