Derby tegen Go Ahead komt te vroeg voor Saymak

16 oktober 2014, 08:30

Mustafa Saymak moet de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles, komende zondag, laten schieten. De middenvelder van PEC Zwolle is herstellende van een hamstringblessure en het duel in Deventer, zijn geboortestad, komt te vroeg. Hij liep deze kwetsuur anderhalve week geleden op in het competitieduel met Ajax.

"Het herstel verloopt goed, maar als ik tegen Go Ahead wil spelen moet ik forceren en dat ga ik niet meer doen", zegt Saymak in AD Sportwereld. "Ook omdat ik een maand geleden dezelfde blessure heb gehad. Op 50% meedoen, heeft geen zin. Daar heeft het team niks aan en zo wordt de blessure waarschijnlijk alleen maar erger. We hebben dit jaar gelukkig een brede selectie waardoor mijn absentie goed kan worden opgevangen."

De 21-jarige Saymak woonde twintig jaar in Deventer en kent de sentimenten rond de IJsselderby dan ook goed. "Inmiddels woon ik bijna een jaar samen in Zwolle. Mijn ouders wonen nog in Deventer, dus ik ben er nog regelmatig. Dat kan ook wel. De meeste Deventenaren weten dat PEC Zwolle me de kans gaf om door te breken in het voetbal. Als voetballer moet je die kans pakken. Dat heb ik gedaan. Dan is het toch niet raar dat ik in Deventer ben om bijvoorbeeld te shoppen? Rond de derby kom ik er alleen niet. Een dag voor en na die wedstrijden mijd ik Deventer, omdat het duel dan te vers is en je nooit weet wat er gebeuren kan", vertelt hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen