FIFA houdt rapport over WK's 2018 en 2022 binnenskamers

17 oktober 2014, 13:36

Openheid van zaken zal de wereldvoetbalbond FIFA niet geven over de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022. Het onderzoek naar de procedure die leidde tot de aanstelling van Rusland en Qatar als WK-gastlanden blijft voor een belangrijk deel binnenskamers, zo heeft de bond vrijdag laten weten.

Hans-Joachim Eckert, lid van de ethische commissie van de FIFA, geeft op de site van de wereldvoetbalbond eerlijk toe waarom dit veelbesproken rapport niet in zijn geheel naar buiten kan komen. "Dat zou zowel de ethische commissie als de FIFA zelf in een, juridisch gezien, zeer lastige positie brengen", zegt hij in een interview. "Bovendien moet we de privacy respecteren van de personen die genoemd worden in het rapport."

Als het rapport af is, zal de wereldvoetbalbond wel met een verklaring komen. "Daarin zal een samenvatting van het onderzoek staan, evenals de conclusies en aanbevelingen. Bovendien komen we met een evaluatie."

De toewijzing van de wereldkampioenschappen van 2018 en 2022 aan respectievelijk Rusland en Qatar houdt de gemoederen al lange tijd bezig. Mocht uit het onderzoek van de ethische commissie blijken dat één van beide landen het toernooi 'gekocht' heeft, kan de FIFA besluiten om het WK aan een ander land te geven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen