De Haan ontevreden over inzet Jong Oranje

Ger
13 mei 2006, 18:08

Jong Oranje slaagde er zaterdag niet in om het oefenduel tegen het Olympisch elftal te winnen (1-1). Bondscoach Foppe de Haan was niet bepaald tevreden met het veldspel van zijn elftal. "De motivatie die mijn jongens donderdag tegen het grote Oranje wel lieten zien, was in deze wedstrijd veel minder waarneembaar. Nu werd direct duidelijk dat sommige spelers niets hebben om op terug te vallen als ze geen inzet tonen."

Voor Jong Oranje was het de voorlaatste test voordat het elftal volgende week zaterdag naar Portugal vertrekt voor het EK. Woensdag oefent Nederland in Doetinchem nog tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland. Op het EK is Oranje ingedeeld bij Oekraïne, Denemarken en Italië. Woensdag 24 mei is Oekraïne de eerste tegenstander.

Zondag maakt Foppe de Haan bekend welke 22 spelers hij meeneemt naar het EK. De huidige spelersgroep bestaat uit 25 man. De Haan kan eventueel ook beschikken over Klaas-Jan Huntelaar, John Heitinga, Ryan Babel en Romeo Castelen. Zij behoren nu nog tot de selectie van het Nederlands elftal. Indien bondscoach Marco van Basten zondag besluit die spelers niet mee te nemen naar het wereldkampioenschap in Duitsland, ligt het voor de hand dat De Haan hen toevoegt aan de selectie van Jong Oranje.

Ondanks de tegenvallende wedstrijd, heeft de bondscoach hoge verwachtingen van zijn elftal. "Als maandag de selectie helemaal compleet is, hebben we een behoorlijk elftal. We staan er goed op. In het oefenduel tegen Duitsland wil ik woensdag starten met de in mijn ogen ideale basiself."

Ibrahim Afellay meldt zich maandag ook weer bij de selectie. Hij ontbrak de afgelopen dagen met een blessure. "Uit een mri-scan is gebleken dat Afellay een bloeduitstorting in zijn knie had opgelopen. Vanaf woensdag kan hij weer het volledige programma volgen", zei De Haan.

Opvallendste afwezige in de selectie is Quincy Owusu-Abeyie. Hij was vorige zomer een van de smaakmakers op het WK voor spelers tot twintig jaar in Nederland. Sinds zijn overstap van Arsenal naar Spartak Moskou is de snelle linkerspits volledig uit beeld geraakt.

De Haan: "Quincy roep ik voorlopig niet meer op. In het EK-kwalificatieduel met Slovenië in november heeft hij me zwaar teleurgesteld. Niet alleen in zijn manier van voetballen, maar ook qua persoon. Hij moet het nu maar even voelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen