Newcastle United met vertraging naar eerste zege

18 oktober 2014, 19:40   Bijgewerkt: 19 oktober 2014, 10:45

Newcastle United heeft haar eerste zege van het seizoen dan eindelijk te pakken. De formatie van manager Alan Pardew won zaterdag op het eigen St. James' Park met 1-0 van Leicester City. Het duel ging één uur later van start dan gepland.

Reden voor de vertraging was het megascherm dat tijdens de interlandperiode in het stadion van Newcastle United werd geplaatst. Een stevige wind toonde aan dat de constructie niet honderd procent stevig was en omdat de club geen enkel risico wilde nemen, werd de aftrap met een uur uitgesteld.

Daardoor moesten de fans langer dan hen lief was voor de poort wachten, maar ze kregen de best mogelijke compensatie. Door een doelpunt van Gabriel Obertan in de 71ste minuut werd met 1-0 gewonnen van Leicester City, waardoor hun favoriete club niet langer zonder zege is. Bij Newcastle stonden Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita in de basis, Siem de Jong is geblesseerd.

Newcastle staat met zeven punten nog wel onder de rode streep, maar de achterstand op nummer zeventien Sunderland bedraagt nog slechts één punt. De aartsrivaal kreeg eerder op de dag met 8-0 op de broek bij het Southampton van Ronald Koeman.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen