Van Wolfswinkel belangrijk met assist, Lille verliest

18 oktober 2014, 22:13   Bijgewerkt: 18 oktober 2014, 23:12

Saint-Etienne blijft meedraaien in de bovenste regionen van de Ligue 1. De ploeg van coach Christophe Galtier boekte zaterdag op het nippertje een zege bij middenmoter Lorient: 0-1. Ricky van Wolfswinkel speelde met een assist een belangrijke rol in het succes.

Van Wolfswinkel, die een basisplaats had bij Saint-Etienne, fungeerde in de 87ste minuut als aangever bij het winnende doelpunt van Fabien Lemoine. Kort daarna werd de Nederlandse aanvaller naar de kant gehaald door trainer Galtier. Vanuit de dug-out zag Van Wolfswinkel zijn teamgenoten de drie punten over de streep trekken.

Saint-Etienne heeft na tien wedstrijden zeventien punten. Het deelt de derde plaats met Bordeaux, dat zondag nog wel bezoek krijgt van Caen. Marseille is met 22 punten de koploper in Frankrijk. Dat team komt eveneens zondag nog in actie, thuis tegen Toulouse. Paris Saint Germain is met achttien punten de nummer twee. De hoofdstedelingen zegevierden vrijdag met 1-3 bij Lens.

OSC Lille leed een verrassende thuisnederlaag tegen En Avant Guingamp (1-2), AS Monaco pakte wel drie punten. De Monegasken waren in het eigen Stade Louis II met 2-0 te sterk voor Evian TG, door goals van João Moutinho (strafschop) en Yannick Ferreira Carrasco.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen