Sigthórsson redt een punt voor Ajax in Grolsch Veste

Jw
18 oktober 2014, 22:49   Bijgewerkt: 18 oktober 2014, 23:07

FC Twente en Ajax hebben zaterdagavond de punten gedeeld in de onderlinge topper (1-1). De Tukkers kwamen door uitstekend spel in de eerste helft op voorsprong via Jesús Corona, maar waren na de rust niet in staat door te drukken. Kolbeinn Sigthórsson sleepte – net als vorig jaar – een punt uit het vuur in de Grolsch Veste. En dat was op basis van de tweede helft verdiend.

Ajax-trainer Frank de Boer liet zijn ploeg in een opportunistische opstelling starten in de Grolsch Veste. Thulani Serero, Davy Klaassen en Lucas Andersen zijn van nature allen aanvallend ingestelde spelers en De Boer hoopte met dat drietal het initiatief te grijpen. Het was dan ook niet volgens plan dat de balvaardige middenvelders van Ajax in de openingsfase constant achter de bal aan moesten lopen. FC Twente begon vol overtuiging en liet zien geen angst te hebben voor de regerend landskampioen.

FC Twente ging volledig verdiend rusten met een voorsprong, maar kon het zichzelf misschien wel kwalijk nemen dat het niet had doorgedrukt. In de tweede helft kwam Ajax beter in het spel. Lasse Schöne zette zijn specialiteit in door een vrije trap van ruim 33 meter afstand op de lat te schieten. Bij de Amsterdammers groeide het vertrouwen. Zo had Davy Klaassen pech dat hij na een vloeiende aanval van Ajax op de paal schoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen