Blik in de spiegel heeft bekritiseerde Maher goed gedaan

20 oktober 2014, 13:23

Cijfermatig is het seizoen 2014/2015 voor Adam Maher nu al beter dan het vorige. De spelmaker scoorde tegen AZ (3-0) twee keer en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op vijf, terwijl hij in de complete vorige jaargang niet verder kwam dan drie goals. Maar aan het vorige seizoen wil Maher niet meer denken. Hij heeft geleerd van zijn moeizame eerste jaar bij PSV. "Leuk was het niet, maar het heeft me sterker gemaakt."

"Wat er vorig seizoen gebeurd is, heb ik afgesloten", zei hij na de wedstrijd tegen zijn oude club tegen de verzamelde media, waaronder FCUpdate.nl. Maher verkaste in de zomer van 2013 van AZ naar PSV en kreeg in Eindhoven, voor het eerst in zijn carrière, met tegenslag te maken. Hij speelde niet goed, kreeg kritiek en moest wennen aan de wetten van het topvoetbal. Waar Maher voorheen als 'nummer tien' van AZ zijn momenten kon kiezen voor een leuke pass of actie, moest hij bij PSV ineens aan zijn defensieve taken denken.

"Het is duidelijk dat vorig seizoen niet ging zoals ik wilde. Maar ik heb alles op nul gezet, de zomervakantie heeft me goed gedaan. En ik ben dit seizoen goed begonnen", zegt hij. Maher is bij zichzelf te rade gegaan. "Ik heb in mijn vakantie alles op een rijtje gezet en heb alles wat er niet goed ging, op mezelf gericht. Het lag niet aan anderen, maar aan mezelf. Ik ben gaan werken aan mijn mindere punten en krijg daar nu de beloning voor."

Maher weet nu wat het inhoudt om topvoetballer te zijn. "Bij AZ was alles mooi. Alles wat ik daar deed, was goud waard. Bij PSV kreeg ik kritiek, moest ik anders spelen. Vorig seizoen was alles negatief, terwijl de drie jaar daarvoor alles top was. De wereld ziet er dan ineens heel anders uit. Of ik er wakker van gelegen heb? Dat niet, ik slaap goed. Heb mijn rust ook nodig", glimlacht hij. "Leuk was het niet, maar het heeft me sterker gemaakt."

Maher heeft afscheid genomen van zijn ambitie om een 'nummer tien' te zijn, hij wordt meer en meer een complete middenvelder. Box-to-box, zoals dat zo mooi heet. Zijn defensieve werk schuwt hij niet langer, in het teambelang maakt hij de meters graag. "We willen kampioen worden, dat is ons doel", stelt hij. "Dat willen we met z'n allen en we zijn goed op weg. Alles is duidelijker dit seizoen, iedereen weet wat er moet gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen