Schreuder 'niet echt tevreden' na remise tegen Ajax

19 oktober 2014, 00:15

Alfred Schreuder, trainer van FC Twente, noemt het 1-1 gelijkspel tegen Ajax van zaterdagavond een 'terechte uitslag'. In de eerste helft had zijn ploeg in de eigen Grolsch Veste het betere van het spel, terwijl de Amsterdammers na de pauze een sterkere indruk maakten.

"In de eerste helft waren wij de bovenliggende partij", zegt Schreuder op de website van FC Twente. "Zeker in het eerste half uur waren we positief agressief. We wilden Ajax niet het spel van achteruit laten maken, waardoor we vroeg moesten doorschuiven. Daardoor moeten zij de lange bal spelen en dan kan het heel snel open liggen in de omschakeling. Daarna zag je dat Ajax wat meer grip begon te krijgen. We zakten niet goed in en Andersen kreeg daarmee de ruimte om te voetballen. Je zag voor rust aankomen dat Ajax sterker werd. Het kost heel veel kracht hoe we willen spelen."

"Dit was de enige manier om Ajax te bestrijden. In de tweede helft hadden we niet meer de kracht om vol druk te zetten", vervolgt Schreuder. "Ze gingen van kant naar kant spelen en dat mag niet. Daarin moeten we nog een heel grote stap maken. We hadden veel balverlies in de tweede helft en Ajax had veel meer grip. Dit is een topwedstrijd die we nodig hebben om ons te ontwikkelen. Uiteindelijk ben ik niet echt tevreden, maar de 1-1 is een terechte uitslag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen