Steenvoorden debuteert: "Geen last van zenuwen"

19 oktober 2014 – Matthew Steenvoorden kon zijn geluk niet op, nadat hij zaterdag tegen Heracles Almelo (2-1 zege) zijn landverwachte debuut maakte in de hoofdmacht van Feyenoord. De 21-jarige verdediger verving kort na rust de geblesseerde Joris Mathijsen.

"Het ging allemaal heel snel. Direct na rust moest ik warmlopen en na een minuut stond ik er al in. Dit is nu mijn vierde seizoen bij het eerste en dan is het mooi om eindelijk je debuut te maken. Vier jaar geleden was ik misschien zenuwachtig geweest, maar daar had ik nu geen last van. In de tweede helft ging het iets minder met de ploeg. We creërden veel kansen en door het tegendoelpunt kwamen we nog even onder druk te staan, maar voor mezelf ging het wel goed", aldus Steenvoorden tegenover RTV Rijnmond.

In de Europa League-wedstrijd tegen het Kroatische NK Rijeka begint Steenvoorden mogelijk zelfs in de basis. Sven van Beek, Khalid Boulahrouz en Joris Mathijsen kampen namelijk met blessures. "Daar weet ik nog niks van. We zullen het zien, maar ik ben er klaar voor. Het kan heel snel gaan in de voetballerij."

Feyenoord

gerelateerd