Hoesen wacht nog altijd op goal: "Dat vreet aan me"

20 oktober 2014, 08:06

Danny Hoesen werd deze zomer bij FC Groningen binnengehaald als de nieuwe nummer negen, de man die voor doelpunten moest gaan zorgen. Na negen competitiewedstrijden staat de teller van de spits echter nog altijd op nul. Ook in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (1-1) wist de oud-Ajacied zondag niet te scoren.

"Het kost tijd om je aan te passen aan een nieuwe club. Maar dat het zo lang zou duren, had ik niet verwacht. Het was waarschijnlijk beter gegaan in een goed draaiend elftal. Ons hele team zoekt naar vorm, vertrouwen en punten. Dat geldt ook voor mij", zegt de 24-jarige Hoesen in AD Sportwereld over zijn moeizame eerste maanden in Euroborg. Hij is de enige centrumspits van de Eredivisie die nog niet scoorde. "Dat vreet aan me. Ik probeer zo goed mogelijk mijn bijdrage aan het team te leveren, maar een spits wil doelpunten maken. Zo'n treffer als van Eric Botteghin, een intikker nadat de keeper de bal losliet, dat zijn de momenten waarop ik hoop."

Om Hoesen meer in stelling te brengen stapte FC Groningen voor de wedstrijd tegen Excelsior over op een systeem met twee aanvallers, in plaats van het 4-3-3 waarin het de wedstrijden daarvoor speelde. "Dat ging heel aardig op de trainingen, met Michael de Leeuw als afleider naast me. Tegen Excelsior kwam er weinig van terecht, omdat we in balbezit veel te slordig waren", geeft de oud-speler van Fortuna Sittard toe.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen