Courtois dankt Cech voor tip: "Heel vriendelijk van hem"

21 oktober 2014, 10:03

Thibaut Courtois en Petr Cech strijden bij Chelsea om één plek onder de lat, een strijd die gewonnen lijkt te zijn door de Belg, maar van haat en nijd tussen de twee is geen sprake. Nadat Courtois in de wedstrijd tegen Arsenal op zijn hoofd geraakt werd door tegenstander Alexis Sanchez, liet Cech zich van zijn beste kant zien.

"Na de wedstrijd tegen Arsenal stuurde Cech me een berichtje, wat heel vriendelijk was van hem. Hij vertelde me dat in de Premier League sommige aanvallers hard durven ingaan op de doelman", citeert Sporza de Belgische keeper, die de afgelopen seizoenen op huurbasis bij het Spaanse Atlético Madrid speelde. "Daarom gaf hij me het advies om sneller plat te gaan en mijn schouder of mijn been te gebruiken om mijn hoofd te beschermen. Dat is een goede tip, want in een nieuwe competitie moet je wennen aan een andere speelstijl. Maar ik ben niet bang geworden om in de voeten van een tegenstander te duiken. Tegen Arsenal had ik gewoon veel pech."

Zelf draagt de 32-jarige Cech sinds 2007 een helm als hij keept. Hij ging over tot deze maatregel nadat hij enkele maanden daarvoor een schedelbasisfractuur opliep na een botsing met Reading-speler Stephen Hunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen