Koeman presteert super met Southampton: "Niet verwacht"

22 oktober 2014, 13:02

Southampton werd afgelopen zomer volledig uitgekleed, vrijwel alle belangrijke pionnen in het succesvolle team trokken naar een andere club. Toch zijn de prestaties dit seizoen formidabel, onder de nieuwe manager Ronald Koeman. Met de van Feyenoord overgekomen Graziano Pellè en de bij FC Twente weggeplukte Dusan Tadic loopt de motor van The Saints op volle toeren. Het werd afgelopen weekend nog maar eens haarfijn onderstreept, toen Sunderland met 8-0 werd weggevaagd.

Onder meer Adam Lallana, Rickie Lambert, Dejan Lovren, Calum Chambers en Luke Shaw vertrokken uit St. Mary's, maar er staan veel nieuwe spelers op bij Southampton. Koeman geniet ervan, zegt hij tegen Sky Sports. "Ik had er na de gesprekken met de clubleiding wel vertrouwen in, maar uiteraard had ik niet verwacht dat het zo goed zou gaan", blikt Koeman terug op afgelopen zomer. "Ik wist wel dat Southampton een goede opleiding heeft en dat er goede spelers onder contract staan."

"Een aantal sleutelspelers vertrok, maar we hebben daar nieuwe spelers voor gehaald. Ik moet realistisch zijn: ik had niet verwacht dat het zo goed zou uitpakken", aldus Koeman, die met vaste waarden Morgan Schneiderlin, Nathaniel Clyne en Jose Fonte een stevig fundament bouwde. "De spelers hebben geweldig veel ambitie. Afgelopen seizoen was de achtste plaats al fantastisch", stelt de Nederlandse coach, die momenteel op de derde plaats staat in de Premier League, met zestien punten uit acht duels.

Koeman voelt zich, kortom, uitstekend bij Southampton. "Het voelt hier aan als familie en dat geeft vertrouwen. De eerste wedstrijd tegen Liverpool was heel belangrijk, die toonde aan dat we kwaliteiten hebben", aldus onze landgenoot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen