Ajax pakt zonder te overtuigen drie punten tegen Go Ahead

25 oktober 2014, 22:44   Bijgewerkt: 25 oktober 2014, 23:23

Ajax heeft de aansluiting gevonden met koploper PSV door in eigen huis te winnen van Go Ahead Eagles. De Amsterdammers wisten in de eigen Arena niet te overtuigen tegen de nummer dertien van de Eredivisie. Maar doelpunten van Anwar El Ghazi, Arkadiusz Milik en Lasse Schöne zorgden ervoor dat Ajax de winst pakte. Fernando Lewis was trefzeker voor Go Ahead, eindstand: 3-1.

Vooraf was Ajax huizenhoog favoriet. De Amsterdammers wonnen de laatste tien ontmoetingen met Go Ahead Eagles en waren vorig jaar nog met liefst 6-0 te sterk voor de Deventerse formatie. Frank de Boer koos voor een aantal opmerkelijke namen bij de eerste elf. Stefano Denswil en Jaïro Riedewald kregen voor het eerst dit seizoen de kans om hun kracht te tonen vanaf het eerste fluitsignaal. Milik nam de plek in van Kolbeinn Sigthórsson.

In de beginfase van de wedstrijd was Ajax direct dominant. Het creëerde kansen en na tien minuten voetballen lag de bal dan ook al in het netje. Milik schoot de bal met een droge knal op de paal waarna El Ghazi de bal in zijn voeten kreeg en rustig de 1-0 kon binnentikken. Daarna rechtte Go Ahead de rug en kwam het steeds beter in de wedstrijd.

Geklungel van de ingevallen Alex Schalk leidde uiteindelijk tot de 3-1 van Ajax. Schalk kreeg de bal niet weg, Ajax onderschepte en Schöne kwam zomaar helemaal vrij voor de keeper. De Deen schoof vakbekwaam de 3-1 binnen en besliste daarmee de wedstrijd.

Door deze overwinning komt Ajax op een punt van koploper PSV, dat het morgen (zondag) opneemt tegen FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen