AS Roma en Sampdoria komen niet tot scoren

25 oktober 2014, 22:42

AS Roma heeft zich niet kunnen herstellen van het ongekende pak slaag dat het eerder deze week van Bayern München kreeg in de Champions League (1-7). De ploeg van coach Rudi Garcia bleef zaterdag in de uitwedstrijd tegen Sampdoria steken op een 0-0 gelijkspel.

Gervinho was na een half uur het dichtst bij een doelpunt. Davide Astori brak de achterhoede van Sampdoria open met een lange pass van achteruit, waarna Gervinho op het doel afrende. De Ivoriaanse aanvaller van AS Roma werd echter in een moeilijke hoek gedreven en zijn schot strandde uiteindelijk tegen de paal.

Net als de eerste helft was het tweede bedrijf verre van spectaculair. Doelpunten bleven dan ook uit, al kregen beide teams wel een grote kans om de volle buit naar zich toe te trekken. Rond de zeventigste minuut was Stefano Okaka dicht bij de 1-0 na een vrije trap, een kwartier later redde oud-AZ'er Sergio Romero fraai op een kopbal van Alessandro Florenzi na een voorzet van Vassilis Torosidis.

AS Roma komt ondanks de remise op gelijke hoogte met koploper Juventus. Beide clubs hebben negentien punten, maar Juventus krijgt zondag nog visite van promovendus Palermo. Sampdoria staat knap derde met zestien punten. De equipe uit Genua is na acht speeldagen nog ongeslagen.