Benfica verliest voor het eerst; Sporting doet mee

27 oktober 2014, 00:36

Benfica heeft zondag de eerste competitienederlaag van het seizoen moeten incasseren. De regerend landskampioen ging op bezoek bij Sporting Braga met 2-1 onderuit.

Benfica ging nog wel voortvarend van start. Al na negentig tellen stond het met 1-0 voor door een doelpunt van middenvelder Talisca. Éder zorgde voor de 1-1 ruststand, waarna Salvador Agra in de tweede helft de winnende maakte. Bij Braga haalden trainer Sergio Conceicao en verdediger Danilo door rode kaarten niet het einde van de wedstrijd. Ola John ontbrak door een blessure bij Benfica.

Omdat Sporting Lissabon in eigen huis Maritimo met 4-2 versloeg staan de bovenste vier ploegen in Portugal akelig dicht bijeen. Bij rust stond het al met 3-0 voor door een eigen doelpunt van Patrick Bauer en treffers van Joao Mario en Paulo Oliveira. Na rust kwamen de bezoekers door twee doelpunten van Moussa Maazou terug tot 3-2, maar het slotakkoord kwam op naam van Sporting-aanvaller Fredy Montero.

Sporting verkleint door de zege het gat met koploper Benfica tot drie punten. FC Porto en Vitória Guimarães staan op respectievelijk 1 en 2 punten van Benfica.