Dijkhuizen: "Overwinning op Twente heeft iets losgemaakt"

29 oktober 2014, 15:39

Excelsior speelt donderdagavond in het kader van het bekertoernooi tegen topklasser WKE. Een behoorlijk ander affiche dan afgelopen zondag, toen de Kralingers knap met 2-1 van FC Twente wisten te winnen. Coach Marinus Dijkhuizen wil de prestatie tegen de Tukkers een passend gevoel geven tegen de amateurclub.

"Wij merken aan alle reacties dat onze overwinning op FC Twente iets heeft losgemaakt en weten dat we niet snel meer onderschat zullen worden", stelt Dijkhuizen op de website van zijn werkgever. "Wij moeten het goede gevoel zien vast te houden en morgen dus winnen. Als we terug in de bus naar de loting gaan kijken, wil ik dat wij in die koker zitten.''

"Het is een andere tegenstander dan AFC", doelt Dijkhuizen op de tegenstander in de volgende ronde. "Er zitten veel oud-profs in die ploeg, dus veel betaald voetbalervaring. Fysiek heeft WKE een sterke ploeg. Ze maken bovendien veel doelpunten, al geven ze er ook veel weg", weet de keuzeheer van de eredivisiepromovendus. "Wij willen graag bij de laatste zestien in het bekertoernooi komen. Als je te veel basisspelers zou wisselen, kan dat als verkeerd signaal worden opgevat en daarom houden wij de basis zo veel mogelijk intact."

Daryl van Mieghem, Richard Stolte en Bas Kuipers zijn niet inzetbaar, Luigi Bruins en Tom van Weert krijgen rust. "Voor Luigi en Tom vinden wij het nu beter dat zij niet drie wedstrijden in een week spelen en daarom beginnen zij op de bank. Mocht het nodig zijn, dan kunnen zij wel invallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen