Lam en De Leeuw op schot voor PEC en FC Groningen

29 oktober 2014 – Titelhouder PEC Zwolle heeft een eenvoudig avondje achter de rug in het bekertoernooi. In de derde ronde vormde amateurclub HHC Hardenberg geen bedreiging, in het IJsseldelta Stadion werd het 6-1. Thomas Lam ontpopte zich tot verrassende man van de wedstrijd. De Finse verdediger maakte in de eerste helft een loepzuivere hattrick, daarna scoorden ook teamgenoten Karagounis, Van Hintum en Rienstra.

Met zijn drie doelpunten was Lam niet de meest trefzekere speler van de avond in de KNVB Beker. Die eer was voor Michael de Leeuw van FC Groningen, die vier keer wist te scoren in de uitwedstrijd tegen Flevo Boys (1-8). Ook hij maakte een loepzuivere hattrick, hij scoorde drie keer tussen de 67ste en 72ste minuut. Zijn eerste treffer van de wedstrijd had De Leeuw al voor rust gemaakt, nadat Danny Hoesen en Yoëll van Nieff de score op 0-2 hadden gebracht. Hoesen via na rust geblesseerd uit, zijn vervanger Dino Islamovic pikte ook zijn goaltje mee. Het laatste Groningse doelpunt werd gemaakt door Johan Kappelhof en viel vlak voor het laatste fluitsignaal.

Ook AZ boekte een ruime zege, de ploeg won met 0-5 bij GVVV. Door goals van Gudelj en Gouweleeuw was het na zeventien minuten al 0-2, na de pauze scoorden ook Elm, Mühren en Rosheuvel. Bij FC Volendam was Henk Veerman de grote man, hij nam de complete productie voor zijn rekening tegen Sportlust '46: 3-0.

Eredivisie

gerelateerd