Bayern simpel langs HSV, glansrol voor Dost

29 oktober 2014, 22:27

Bayern München is na een probleemloze avond doorgedrongen tot de derde ronde (laatste zestien) van de DFB Pokal. De ploeg van coach Pep Guardiola was woensdag bij de laatste 32 met 1-3 te sterk voor Hamburger SV.

HSV-verdediger Heiko Westermann hielp Bayern al vroeg in de wedstrijd in het zadel. Na een te korte terugspeelbal van de mandekker kon Robert Lewandowski de score openen. In de twintigste minuut dacht Bayern op 0-2 te komen. Na een heerlijke steekpass van Lewandowski op Thomas Müller omspeelde laatstgenoemde de keeper en schoof hij de bal in het doel, maar aan de treffer zou buitenspel vooraf zijn gegaan.

Op slag van rust werd het op schitterende wijze alsnog 0-2. David Alaba scoorde van ver buiten het strafschopgebied. Franck Ribéry mocht tien minuten na de pauze van de HSV-defensie doen wat hij wilde en schoot uiteindelijk, via het scheenbeen van Johan Djourou, raak. Pierre Lasogga redde in de slotfase de eer voor HSV. Rafael van der Vaart verrichte het voorbereidende werk. Arjen Robben was afwezig bij Bayern München.

Dankzij een uitstekend optreden van Bas Dost won VfL Wolfsburg, ondanks een vroege 0-1 achterstand, met 4-1 van tweedeklasser 1. FC Heidenheim 1846. De oud-speler van SC Heerenveen mocht in de basis beginnen en was verantwoordelijk voor de 2-1 en leverde vervolgens de eindpass bij de 3-1 en 4-1 van Luiz Gustavo.

Basisspeler Tom Beugelsdijk verloor met FSV Frankfurt (2) met 5-1 bij 1899 Hoffenheim. Met Roel Brouwers op de bank won Borussia Mönchengladbach met 1-2 bij Eintracht Frankfurt.