Europese clubs willen WK 2022 in lentemaanden

Ger
30 oktober 2014, 11:38

De ECA, de belangenvereniging voor voetbalclubs, wil dat het WK van 2022 in april en mei op de kalender komt te staan. Vanwege de hitte in gastland Qatar is er al geruime tijd onzekerheid over het mondiale evenement. De ECA benadrukt dat de temperaturen in het voorjaar in het emiraat een stuk lager liggen dan in de zomer.

In de avonduren is het in mei rond de dertig graden Celsius in Qatar, tien graden minder dan in juni en juli, de vaste maanden van een WK. Als het aan de ECA ligt, zal het toernooi van 28 april tot en met 29 mei worden gehouden. Een WK in die periode heeft volgens de belangenvereniging relatief weinig gevolgen voor de voetbalkalender. De competities dienen in het seizoen 2021/2022 dan eerder te beginnen, zodat alles op tijd is afgelopen voor de start van het toernooi.

Het voorstel van de ECA staaks haaks op de plannen van FIFA-voorzitter Sepp Blatter, die het evenement naar de winter wil verplaatsen. "Een toernooi in november en december is de beste oplossing", liet de Zwitser een week geleden nog weten. Het plan van Blatter heeft echter grote invloed op de nationale competities in Europa. Daarnaast moet rekening worden gehouden met de Olympische Spelen in de winterperiode.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen