Hoofd voetbalacademie Roda vertrekt naar Azerbeidzjan

31 oktober 2014, 16:23

Roda JC Kerkrade moet op zoek naar een nieuwe hoofd opleidingen. Roland Vroomans legt zijn taken als hoofd van de voetbalacademie neer, hij heeft een nieuwe baan gevonden in Azerbeidzjan. De 47-jarige beleidsmaker treedt als technisch directeur in dienst bij de Azerbeidzjaanse topclub FC Inter Baku.

Vroomans was pas sinds 1 maart van dit jaar in dienst bij Roda. "Gezien het mooie en uitdagende project met de Voetbalacademie van Roda JC is mijn vertrek veel te snel", zegt hij. "Ik had ook niet verwacht dat deze interesse er zou komen, maar dit is een unieke kans voor mij die ik simpelweg niet kan laten lopen. Ik ben blij dat we het fundament van de huidige Voetbalacademie gebouwd hebben op een sterk management team van vijf personen. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij de ingeslagen weg met de jeugdopleiding succesvol zullen vervolgen."

Namens Roda JC Kerkrade reageert directeur Wim Collard op de clubwebsite op de opmerkelijke 'transfer'. "Aangezien de interesse voor Roland al enkele weken geleden bekend was, zijn wij het proces van een eventuele opvolger reeds gestart. Aan de hand van het gewenste profiel zal er met de grootste zorgvuldigheid naar de juiste kandidaat gezocht worden. Verder wensen wij Roland alle succes toe met zijn nieuwe uitdaging."

Voordat hij aan de slag ging bij Roda JC, was Vroomans technisch manager van De Graafschap.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen