Eindhoven houdt de druk erop, Emmen maakt er acht

31 oktober 2014, 22:00

NEC en Roda JC, de nummers één en twee van de Jupiler League, blijven de hete adem van FC Eindhoven in de nek voelen. De club uit de lichtstad wist Jong Ajax vrijdagavond te vloeren in het eigen Jan Louwers Stadion: 2-1. FC Emmen maakte er weer een voetbalfeest van, het won maar liefst met 1-8 van Fortuna Sittard.

Met Richairo Zivkovic, Mike van der Hoorn, Ruben Ligeon, Robert Muric als bekendste namen in de basis kon Jong Ajax het niet bolwerken in Eindhoven. De thuisploeg moest winnen om NEC en Roda JC in het vizier te houden en dat lukte. Anthony van den Hurk zette de Eindhovenaren op voorsprong. Nadat Zivkovic met zijn zesde van het seizoen voor de gelijkmaker had gezorgd, stelde Joey Sleegers na ruim een uur spelen een 2-1 zege veilig.

Als iemand er over denkt om binnenkort een wedstrijd in de Jupiler League te gaan bekijken, dan doet hij er goed aan om een bezoekje te brengen aan Emmen. De wedstrijden van de Drentse ploeg staan de laatste tijd garant voor spektakel. Er werd laatst al met 6-0 gewonnen van MVV, in de beker werd met 6-2 verloren van Heracles Almelo en ditmaal zegevierde de formatie van coach Joop Gall maar liefst met 1-8 bij Fortuna.

Het was prijsschieten voor Emmen in Sittard. Alexander Bannink maakte er drie, Cas Peters was twee keer trefzeker en de overige doelpunten werden geproduceerd door Roland Bergkamp, Tim Siekman en Boy Deul. De wedstrijd ging om drie redenen de boeken in: ten eerste maakte Bergkamp (de 0-2) de 1500ste treffer van Emmen in het betaalde voetbal, ten tweede boekte Emmen haar grootste zege ooit en ten derde was het de grootste thuisnederlaag in de historie van Fortuna.

Eindhoven staat nu drie punten achter op NEC, Roda JC is nog twee punten verwijderd van de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong. Emmen staat vijfde, vijf en drie punten achter respectievelijk Eindhoven en Emmen. Jong Ajax is na de zeperd terug te vinden op plaats elf. Fortuna is de rode lantaarndrager, met zeven punten uit twaalf duels.

Telstar rekende in eigen huis af met MVV Maastricht, dankzij doelpunten van Ralf Seuntjens (strafschop) en Tom Beissel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen