Moisander: "Duidelijk dat ik in principe in winter vertrek"

1 november 2014, 09:19

De kans dat Niklas Moisander deze winter vertrekt bij Ajax, lijkt groot. De verdediger is in Amsterdam in het bezit van een aflopend contract en heeft geen nieuwe aanbieding van de club ontvangen. Bovendien liet trainer Frank de Boer de verdediger de afgelopen twee wedstrijden buiten de basiself. Moisander gaat er vanuit dat hij bezig is aan zijn laatste periode in Amsterdam.

"En dat voelt wel raar", zegt de centrale verdediger in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb een aflopend contract en Ajax heeft me geen nieuwe aanbieding gedaan, dus is het wel duidelijk dat ik in principe de komende transferperiode zal weggaan. Daar hebben alle partijen ook hun zinnen op gezet. Lukt dat niet, dan vertrek ik in de zomer."

Moisander beseft dat de absolute top niet zich niet gaat melden in de ArenA. Desondanks hoopt hij een mooie stap te kunnen maken. "Ik neem geen overhaaste beslissing. Maar als er een mooie club komt, denk ik erover na", zegt hij. "Ik ben realistisch, dus weet dat de absolute top niet voor mij in de rij staat. Als er een club uit één van de vier grote competities komt, kan er worden gepraat. Het zou me heel blij maken naar één van de vier grote competities te kunnen en mijn niveau daar te testen."

De Finse verdediger hoopt op een nieuwe werkgever die bij zijn kwaliteiten past. "Clubs zullen gericht op mijn kwaliteiten moeten zoeken", vindt de oud-speler van AZ. "In de grote competities wil men vaak echte verdedigers. Ik kan ook verdedigen, maar ben meer een opbouwer. Daarom komen er ook niet vijf of zes clubs voor mij en is een transfer lastig. Het zal een club moeten zijn met een trainer die wil voetballen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen