Cocu: "Belangrijke zege op weg naar wellicht iets moois"

2 november 2014, 00:07

PSV moest zaterdag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag na een half uur verder met tien man door een rode kaart van Jorrit Hendrix. Desondanks bleven coach Phillip Cocu en de zijnen geloven in een goede afloop en dat bleek terecht. Door een goal van Memphis Depay vlak na rust werd het 1-0.

"Wij hadden in de openingsfase wat moeite", begint Cocu zijn analyse op PSV.nl. "ADO stond goed, de ruimtes waren heel klein en het baltempo was iets te laag. Op een gegeven moment komen we beter in de wedstrijd en krijgen we via Memphis een aantal kansen. Als we toen hadden gescoord, was de wedstrijd wellicht een stuk makkelijker verlopen."

"Door de vroege rode kaart van Hendrix verandert het spelbeeld totaal", vervolgt Cocu. "Daarop hebben we goed gereageerd. Voor de wedstrijd hebben we afgesproken wat te doen als we met tien man komen te staan. Narsingh en Memphis moesten wat zakken en de discipline opbrengen om een stapje extra te doen. Dat deden ze net zoals het hele team."

"Het geloof om de wedstrijd alsnog te winnen was er", beschrijft Cocu de sfeer in de kleedkamer tijdens de rust. "Iedereen was daarom dan ook meer dan blij met de afloop. En terecht. Dit is een belangrijke zege op weg naar misschien wel iets moois dit jaar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen