Roda JC houdt de schwung erin, NEC geeft het weg

2 november 2014, 16:38

NEC en Roda JC maken week na week duidelijk dat zij zo snel mogelijk willen terugkeren in de Eredivisie. Beide ploegen rijgen de zeges aaneen in de Jupiler League, maar zondagmiddag wist één van de twee niet te winnen. Lijstaanvoerder NEC gaf op een winderig Kasteel de winst uit handen tegen Sparta Rotterdam (2-2). Roda JC had geen kind aan Achilles '29 (0-4) en is daardoor op gelijke hoogte gekomen met NEC.

NEC won al zeven wedstrijden op rij en hoefde voor zondag nog maar één keer puntenverlies te slikken. Nadat de ploeg door Spartaan Paul Gladon gewaarschuwd was - de aanvaller schoot op de paal - leken de Nijmegenaren de wedstrijd voor de theepauze met standaardsituaties naar zich toe te trekken. Kevin Conboy tekende de openingstreffer aan, Sjoerd Ars knikte de 0-2 tegen de touwen.

De aansluitingstreffer van oud-NEC'er Youri Loen leek te laat te komen, maar het was het startschot van een voor NEC zeer ongelukkige slotfase. De ploeg van trainer Ruud Brood gaf het weg op Het Kasteel, waar Denis Mahmudov in de blessuretijd zorgde voor de late gelijkmaker: 2-2.

Roda was ook zeven duels ongeslagen, maar behaalde in totaal twee punten minder dan de Nijmeegse lijstaanvoerder. Na zondag is dat anders. De Limburgers maakten pas in de tweede helft het verschil tegen Achilles '29, maar boekte wel een klinkende zege. Het scoorde drie doelpunten in een tijdsbestek van tien minuten. Frank Demouge maakte de 0-1, met een fraaie lob uit een voorzet van Johan Plat. Marc Höcher (tweemaal) en Plat bepaalden de eindstand op 0-4. Ondertussen had Migiel Zeller zijn tweede gele kaart ontvangen, voor het veroorzaken van de penalty bij de 0-2 van Höcher.

Roda JC gaat nu dus gezamenlijk aan de leiding met NEC. FC Eindhoven volgt op vier punten van de koplopers, FC Volendam heeft een achterstand van zes punten.