Cocu: "Ambiance op positieve manier ervaren"

5 november 2014, 20:09

PSV-coach Phillip Cocu bewaart slechte herinneringen aan het Apostolos Nikolaidis Stadion van Panathinaikos. Eind 2004 ging hij er, toen nog als speler, met de Eindhovense club in de Champions League met 4-1 onderuit. Donderdag gaat hij met PSV in de Europa League in hetzelfde stadion op visite bij Panathinaikos.

"Het komt me hier bekend voor, ja", zegt Cocu op PSV.nl. "Ik herinner me ook nog de enorme sfeer die er rondom de wedstrijd hing en dat verwacht ik eigenlijk morgen ook." Cocu wil dat zijn spelers de entourage omzetten in positieve energie. "Als speler moet je ook genieten van dit soort momenten. Het zijn mooie, Europese wedstrijden met een geweldige sfeer. Je moet je niet laten imponeren, maar op een positieve manier ervaren dat het een ambiance is die bij zo'n wedstrijd hoort."

Twee weken geleden hielden PSV en Panathinaikos elkaar in Eindhoven op 1-1. De Brabanders staan nog wel tweede in de groep en zetten bij winst een grote stap naar de knock-outfase. "Als we gewonnen hadden, hadden we er uiteraard beter voor gestaan. Het is aan ons om te zorgen dat we morgen een goed resultaat halen en dat zal niet eenvoudig zijn in deze uitwedstrijd", aldus Cocu. Vorig seizoen liet PSV op vreemde bodem nog wel eens steken vallen. Cocu: "Ik denk dat we in een aantal uitwedstrijden hebben laten zien dat we verder zijn. Nog niet in elke, maar in de meeste wel. Daarin zie ik wel een verschil met vorig jaar."

Cocu eist donderdag honderd procent concentratie van zijn spelers, want eerder in de Europa League ging het in de slotfase al verkeerd tegen Dinamo Moskou en in het thuisduel met Panathinaikos. "Het blijkt dat je in Europese wedstrijden negentig minuten lang geconcentreerd moet blijven spelen. De verschillen zijn klein, we moeten gaan voorkomen dat dit soort dingen gebeuren. We hebben het nu twee keer ervaren", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen