Groep H: Martins Indi overwintert met FC Porto

5 november 2014, 23:22

Bruno Martins Indi heeft met FC Porto de achtste finales van de Champions League bereikt. De Portugezen wonnen woensdag met 0-2 bij Athletic de Bilbao en zijn daardoor, met nog twee duels te gaan, zeker van een plek in de top-twee van groep H. Shaktar Donetsk versloeg BATE Borisov met 5-0 en staat op de drempel van de knock-outfase.

FC Porto heeft na vier wedstrijden tien punten en is daarmee de lijstaanvoerder in poule H. Shaktar Donetsk bezet met twee punten minder de tweede plaats. BATE Borisov heeft drie punten en dus nog wel een kans op de tweede plaats, maar de Wit-Russen kunnen zich beter richten op het gevecht met Athletic de Bilbao om het Europa League-ticket. De concurrent uit het Baskenland heeft één punt.

FC Porto was, met Bruno Martins Indi in de basis, met 0-2 te sterk voor Bilbao. Jackson Martinez miste op slag van rust een strafschop namens de Portugezen, maar opende tien minuten na de doelwissel alsnog de score na een mooie actie van ploeggenoot Yacine Brahimi. De Algerijn zelf tekende zeventien minuten voor tijd voor de beslissende 0-2.

Shaktar Donetsk veegde BATE Borisov twee weken terug met 0-7 van het veld. In eigen land, in Lviv, deed de equipe van coach Mircea Lucescu het dunnetjes over met een 5-0 overwinning. Luiz Adriano was met drie treffers, waarvan één penalty, de matchwinner. Ook Darijo Srna en Alex Teixeira kwamen op het scoreformulier. BATE Borisov speelde de volledige tweede helft met tien man. Verdediger Anri Khagush kreeg in de slotminuut van de eerste helft geel voor commentaar op de arbitrage. Omdat hij daarna maar door bleef zeuren, volgde een paar seconden later zijn tweede prent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen