Moisander concludeert: "We zijn niet goed genoeg"

6 november 2014, 00:05

Eén van de doelstellingen van Ajax dit seizoen was overwintering in de Champions League. Door die ambitie kan al na vier groepsduels een streep, want door de nederlaag in de ArenA tegen FC Barcelona zijn de Amsterdammers kansloos voor een plaats bij de eerste twee in de poule. Met nog twee wedstrijden te spelen is de derde plek, goed voor overwintering in de Europa League, het maximaal haalbare geworden.

De afgelopen seizoenen overwinterde Ajax ook niet in de CL, maar deed het vaak wel tot de laatste speelronde mee om een plek bij de eerste twee in de groep. En dus lijkt de conclusie te rechtvaardigen dat Ajax niet gegroeid is ten opzichte van bijvoorbeeld vorig seizoen, maar verdediger Niklas Moisander is het daar niet mee eens. "Dat weet ik niet. Vorig seizoen was de poule ook anders. AC Milan was niet in goede doen, Celtic ook niet. Om die reden hadden we toen sowieso meer kans dan nu, in een groep met FC Barcelona en PSG."

Ten opzichte van die teams komt Ajax simpelweg tekort, weet Moisander. "We zijn niet goed genoeg, dat is wel duidelijk. Die conclusie mag je trekken. Maar als je de namen van de spelers van Barça en Paris Saint Germain ziet, is dat ook logisch. Daar lopen spelers van de wereldklasse, die hebben wij op dit moment niet."

Ajax kan volgens Moisander alleen naar dat niveau toe, als het erin slaagt om de selectie een aantal jaar op rij bijeen te houden. De afgelopen seizoenen raakte de club in de zomer telkens zijn beste spelers kwijt, zoals dit jaar met Daley Blind en Siem de Jong gebeurde. "Ideaal zou zijn om spelers een paar jaar vast te houden. Maar dat wordt moeilijk", weet Moisander. En dus is Ajax alweer klaar in de CL, ditmaal al na vier groepsduels. "Dat is teleurstellend. We wilden zo lang mogelijk blijven meedoen, maar zijn niet dichtbij overwintering gekomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen