Groep H: Everton en Wolfsburg maken de dienst uit

7 november 2014, 00:38

VfL Wolfsburg heeft donderdag goede zaken gedaan in groep H van de Europa League. Met Bas Dost in de basiself versloegen de Duitsers Krasnodar met 5-1.

Alle doelpunten werden gemaakt in de tweede helft. Aaron Hunt verscheen na rust binnen de lijnen en scoorde binnen 12 minuten twee keer. De Braziliaan Wanderson maakte in de 72e minuut de aansluitingstreffer, maar de Fransman Josuha Guilavogui had niet lang nodig om de marge weer naar twee te brengen. Kort daarna werd Dost gewisseld. In de slotfase benutte de voor Dost ingevallen Nicklas Bendtner een strafschop. In blessuretijd scoorde de Deen nogmaals.

Ook koploper Everton maakte geen fout. In Liverpool waren de Toffees met 3-0 te sterk voor Lille. Leon Osman, Phil Jagielka en Steven Naismith maakten de doelpunten op Goodison Park.

Everton heeft na vier wedstrijden 8 punten, één meer dan Wolfsburg. Lille staat derde met 3 punten.