Nederlands doelpuntenrecord in Europa League

Ger
7 november 2014, 10:19

De vierde speelronde in de groepsfase van de Europa League is goed voor een Nederlands record. In totaal waren donderdagavond zeven landgenoten trefzeker. Dat was nog niet eerder voorgevallen op één avond in het tweede Europese bekertoernooi.

PSV dankte de 2-3 overwinning op het veld van Panathinaikos aan drie Nederlandse doelpuntenmakers. Memphis Depay, Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum scoorden. Voor Feyenoord was Lex Immers trefzeker tegen HNK Rijeka (2-0). Het andere Rotterdamse doelpunt was van Karim El Ahmadi, die weliswaar geboren is in Enschede maar de Marokkaanse nationaliteit heeft. Voor hun buitenlandse clubs troffen ook Leroy George (FK Karabakh), Ruud Vormer (Club Brugge) en Jonathan de Guzman (Napoli) doel. Laatstgenoemde deed dat zelfs drie keer.

Het vorige record stond op zes verschillende Nederlandse doelpuntenmakers op één avond in de Europa League. Op 29 september 2011 scoorden Ryan Donk (Club Brugge), Willem Janssen, Luuk de Jong (beiden FC Twente), Wilfred Bouma (PSV), Ricky van Wolfswinkel (Sporting Lissabon) en Nacer Barazite (Austria Wien). 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen