NAC heeft Hooi en Perica terug voor duel met AZ

7 november 2014, 18:37

NAC Breda-coach Eric Hellemons kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen AZ weer beschikken over aanvallers Elson Hooi en Stipe Perica. Laatstgenoemde is weer inzetbaar na een schorsing en begint meteen in de basis, Hooi is hersteld van een knieblessure. Verdedigers Henrico Drost en Rémy Amieux ontbreken tegen AZ vanwege blessures.

Onder leiding van Hellemons won NAC nog niet, maar de oefenmeester putte wel vertrouwen uit het veldspel van zijn elftal in de afgelopen weken. "Tegen FC Groningen hebben we het vanaf het begin goed weggezet, ook tegen Vitesse speelden wij in de tweede helft compact en gaven we weinig kansen weg", zegt de oefenmeester op NAC.nl. "Dat is je basis en moet altijd zo zijn. Je ontkomt er tegen een ploeg als AZ niet aan dat je af en toe op je eigen helft speelt en onder druk staat. Zolang er echter geen grote kansen uitkomen is dat prima. In de omschakeling kunnen we levensgevaarlijk zijn met onze mensen. Daarin kunnen we de wedstrijd ook beslissen."

"AZ is ook zoekende", vervolgt Hellemons. "Ze maken de goals wel, maar krijgen ze ook makkelijk tegen. Daardoor spelen zij regelmatig met een groot veld en dan moeten wij gebruik maken van de ruimtes. Dat betekent dat we compact moeten spelen tegenover de aanvallers van AZ. Dat wordt moeilijk, maar ik zie daar zeker mogelijkheden in. Daarom heb ik er absoluut vertrouwen in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen