Gudelj maakte wereldgoal voor jarige broertje

9 november 2014, 08:00

Nemanja Gudelj speelde zaterdag op bekend terrein. De Servische middenvelder ging met AZ op visite bij zijn jeugdliefde NAC Breda en werd met een werelddoelpunt de matchwinner (0-1). "Ik zal goed slapen", glimlacht Gudelj op de officiële website van AZ.

"Ik maakte een goede loopactie, keek naar de hoge bal van Jeffrey (Gouweleeuw, red.) en wist dat Jelle ten Rouwelaar een beetje uit zijn goal zou komen", beschrijft Gudelj zijn treffer. "Ik mikte de bal vanuit een volley richting de tweede paal. Daarbij moet je geluk hebben, want acht van de tien keer gaat het fout. Hij zat er heel goed in. In de kleedkamer hoorde ik dat ie op de Van Basten-goal uit '88 leek. Mooi om te horen."

Gudelj is blij met zijn doelpunt, maar dat is niet vanwege het feit dat zijn vader vorige maand werd ontslagen als trainer van NAC. "Dat heeft er totaal niet mee te maken. Dat soort gevoelens heb ik kunnen uitschakelen. Dat doelpunt was gewoon lekker omdat het de beslissende was", verklaart Gudelj, die ook scoorde voor zijn jarige broertje. "Hij stond in een AZ-shirt voor me te juichen en te klappen. Ik zei vooraf dat ik mijn best zou doen voor hem te scoren. Ik denk dat hij deze verjaardag niet vergeet. En ik ook niet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen