Cocu houdt vast aan Zoet: "Niet veel fouten gemaakt"

9 november 2014, 19:58   Bijgewerkt: 10 november 2014, 00:22

PSV-doelman Jeroen Zoet ging zondag in de fout tegen Heracles Almelo (1-2 zege), maar trainer Phillip Cocu houdt vertrouwen in zijn keeper. "Ik vind niet dat Jeroen Zoet veel fouten heeft gemaakt", aldus Cocu voor de camera van FOX Sports.

De coach gaf toe dat Zoet bij het doelpunt van Bryan Linssen niet goed uit zag. De doelman liet een vrije trap van Oussama Tannane los, waarna Linssen de 1-0 kon maken. "Als je geen muur opstelt, moet je deze bal pakken. Anders moet je een muur neerzetten, dan kan hij niet met zo´n zwabber schieten."

In de Europa League kiest Cocu regelmatig voor tweede keeper Remko Pasveer. "Maar er is geen discussie: Jeroen doet het goed. Als je vandaag kijkt dat hij bij 1-2 in de laatste minuut een bal uit de bovenhoek haalde. Dat liet hij in de Europa League ook al zien. Ik ben blij met beide keepers. Ze doen het allebei goed en moeten ook concurrenten van elkaar zijn. Ze weten allebei heel goed waar ze aan toe zijn."

Cocu zag PSV pas in blessuretijd de zege grijpen in Almelo. "We hebben die goal zelf afgedwongen. Hij viel laat, maar wel toen we aan het drukken waren. Dat geeft een extra mooi tintje aan deze overwinning."

Vooral in mentaal opzicht boekt het elftal van Cocu de laatste weken progressie. "Zo beleeft de groep dat ook. Ze beseffen allemaal dat dit een heel belangrijke overwinning is. Ook in de slotfase zijn we heel gedisciplineerd en in formatie blijven voetballen, zonder de defensieve taken te vergeten. Ik had steeds het idee dat we nog zouden scoren. We hebben deze 3 punten zelf afgedwongen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen