Augsburg zeer te spreken over ontwikkeling Matavz

11 november 2014, 10:34

Negen wedstrijden, waarvan zes als invaller, en twee doelpunten. Het is tot dusver de staat van dienst van Tim Matavz bij FC Augsburg. De Sloveense spits maakte afgelopen zomer de overstap van PSV naar de Bundesliga-club en maakt volgens de clubleiding en de coach een goede ontwikkeling door.

Hard werken, maar nog niet echt imponeren. Dat is tot op heden het beeld van Matavz bij Augsburg. De spits doet er volgens manager Stefan Reuter alles aan om zich te verbeteren. "Hij wil constanter worden. Hij ontwikkelt zich zeer goed. Als hij het goede ritme te pakken krijgt, dan komt ook weer in beeld bij de nationale ploeg", zegt de Augsburg-manager tegen Kicker. Matavz kwam in zijn carrière tot 28 interlands voor Slovenië.

Vanwege een meniscusblessure kende Matavz een stroeve start bij Augsburg. "Tim had een slechte basis", stelt trainer Mark Weinzierl. "Hij had een half jaar lang amper gespeeld. Er zijn maar weinig spelers die dan meteen top kunnen zijn. Bovendien speelt hij in een nieuwe competitie, met een andere speelwijze. Hij moet er hard voor werken, maar het is een kwestie van tijd tot Matavz beloond wordt voor zijn inspanningen. Hij is een echte prof en gelooft in zichzelf."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen