Van Persie in de race voor prestigieuze Puskás Award

12 november 2014, 18:19   Bijgewerkt: 12 november 2014, 18:54

Robin van Persie maakt kans om de Puskás Award te winnen. De aanvoerder van het Nederlands elftal is één van de tien spelers die genomineerd is voor de prijs, die uitgereikt wordt aan de speler die het mooiste doelpunt van het jaar 2014 gemaakt heeft. Op 12 januari wordt de winnaar van de award door de FIFA bekendgemaakt, tijdens het Gouden Bal-gala in Zürich.

Van Persie bracht heel Nederland in extase, toen hij Oranje in de eerste groepswedstrijd van het WK op gelijke hoogte bracht met regerend wereldkampioen Spanje. Met zijn magnifieke treffer, een opzienbarende zweefduik na een fraaie assist van Daley Blind, gaf hij het startschot voor een Nederlands voetbalfeest. Uiteindelijk won de ploeg van toenmalig bondscoach Louis van Gaal met 5-1 van de Spanjaarden.

Tot de genomineerden voor de Puskás Award behoren onder meer anderen Zlatan Ibrahimovic, James Rodriguez en Tim Cahill, waarvan laatstgenoemde zijn WK-doelpunt tegen het Nederlands elftal in de top tien zag belanden. De mooiste doelpunten zijn geselecteerd uit alle wedstrijden die in 2014 werden gespeeld, inclusief de duels in het vrouwenvoetbal.

Stemmen voor het doelpunt van Van Persie kan hier.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen