Courtouis praat mond voorbij: "Was fout van mij"

14 november 2014, 10:17

Thibaut Courtois liet zich direct na de oefeninterland van België tegen IJsland (3-1) negatief uit over zijn ploeggenoten, die volgens hem 'verdedigend hun werk niet deden'. "Ik heb de bondcoach verteld wie zijn taken niet uitgevoerd heeft", sprak de goalie van de Rode Duivels. De 22-jarige doelman van Chelsea heeft nu zijn excuses aangeboden voor zijn kritische noten.

"Het was een beetje fout van mij dat ik mijn uitspraken niet intern deed", stelt Courtois in Het Nieuwsblad. "Maar ik zat vol adrenaline, en ik was een beetje kwaad ook door het tegendoelpunt. Zodat ik de bondscoach meteen moest laten weten wat me dwarszat. Dat was dat we soms vergaten de verdediging te helpen. Verdedigen doe je als ploeg, met elf spelers. Balverlies pak je collectief aan. Daar heeft niet elke speler - ik ga geen namen noemen, want ik ben deel van dat falende collectief - altijd bij stilgestaan", aldus de doelman.

"Wat ik woensdag zei, was het resultaat van het gevoel dat ik toen had", vervolgt Courtois. "Of ik gelijk had, laat ik in het midden. Het is nu aan de bondscoach om de juiste analyse te maken. Ik vind niet dat er hierover nog een intern groepsgesprek moet komen. Tijdens de theoretische bespreking voor Wales zal alles wel nog eens aan bod komen. Of ik met mijn uitspraken net iedereen op tijd wakker geschud zou hebben? Dat zullen we zondag zien", doelt hij op het EK-kwalificatieduel met Wales.

Bondscoach Marc Wilmots wil impulsieve uitspraken voorkomen, door de spelers voortaan eerst te laten douchen, voordat er gesproken wordt met de pers. "Na een wedstrijd moet de speler eerst even tot rust komen. Het kan niet dat dit moet veranderen voor een sponsor."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen